Fogbeültetés

Bármilyen okból is veszítjük el fogainkat, célszerű azokat mihamarabb pótolni. Nemcsak esztétikai okokból, hanem mert a foghiányok miatt a környező fogak elmozdulnak, ami a többi fog elvesztéséhez vezethet.  Míg régebben sokan inkább a fogpótlásra szánt hidakat és kivehető protéziseket választották, a fejlett technológiának köszönhetően a páciensek ma már inkább a hosszútávú megoldásokat keresik.

Mi a fogbeültetés?
A fogászati implantátum, - másnéven fogbeültetés -  nem más, mint mesterséges foggyökér, amely koronák, hidak, vagy műfogsorok rögzítésére szolgál. Ezt a műgyökeret az elvesztett, vagy kihúzott fogak gyökereinek helyére ültetik be. A segítségükkel készülő fogpótlások maradéktalanul képesek helyettesíteni az eredeti fogakat mind funkciójukban, mind esztétikailag.
 A fogbeültetésnél az a különösen jó, hogy nem roncsolja a környező fogakat, nincs szükség a határoló ép fogat lecsiszolni. Egy fogbeültetés 15-20 percet vesz igénybe és helyi érzéstelenítésben történik. A gyógyulási idő 3-6 hónap, ezután kerülhet rá az implantátumra a végleges korona vagy akár egy rögzített fogsor.

Bárkin elvégezhető a fogbeültetés?
A legkorszerűbb eljárásoknak köszönhetően kijelenthető, hogy igazából mindenkin elvégezhető beavatkozásról beszélhetünk, akinek van hozzá elegendő csontja. Az ideális kezelendő személy teljesen egészséges, és megfelelő adottságokkal (pl. állkapocs-csont mennyisége, és minősége) rendelkezik az implantátum fogadásához. Akinek valamiért nincs elegendő csontja, fogászati központunkban el tudjuk végezni a régió csontpótlását is. Kockázatosnak tartjuk azt, ha valaki erős dohányos, vagy ha bizonyos gyógyszereket szed. Minden esetben külön megfontolás tárgyát képezi az implantáció, ha a jelölt cukorbeteg, vagy vérzékenységben szenved.

Amennyiben szeretne több információt kapni a fogbeültetésről vagy szeretne eljönni egy konzultációra, kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat a 353270-es számon, vagy töltse ki kérdőívünket és mi visszahívjuk.